Jáhelník je zdravá dobrota plná oříšků a sušeného ovoce, bez mouky a cukru. Jáhly neboli proso patří k tradičním potravinám našich předků a jsou dnes neprávem opomíjeny. Je to přirozeně bezlepková a vysoce výživná potravina. Milovníkům rýžového nákypu bude určitě chutnat:)
Ingredience:
250g jáhel
750ml mléka
100g medu
250 g směsi sušeného ovoce
4 vajíčka
100g oříšků
30g másla
Postup:
Jáhly je potřeba řádně proprat v horké vodě, aby nebyly hořké. Pak je uvaříme v mléce oslazeném medem na hustou kaši. V kaši rozpustíme máslo a počkáme, až vychladne. Pak do ní zamícháme žloutky, směs sušeného ovoce a oříšky a nakonec sníh z bílků. Pečeme asi 30 minut na 180 stupňů.
Tak konecne poradny recept marketko moc se mi libi a brzy ho zkusim nevedela jsem jak na to
tak to brzy vyzkousim 🙂
Marketko, Tvuj jahelnik vypada uzasne. Mam na nej chut 🙂